You are not connected. Please login or register

Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!!

Go to page : 1, 2  Next

Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!!

Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!! Vote_lcap100%Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!! Vote_rcap 100% [ 5 ]
Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!! Vote_lcap0%Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!! Vote_rcap 0% [ 0 ]
Total Votes : 5

Go down  Message [Page 1 of 2]

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
Sape setuju dan tidak setuju...
Sila beri komen anda!!!!!

guys..aku beri cadangan..
memandangkan bulan ramdhan hampir tibe...
daripada kite buat builder nite tuh...
why not kite buat je majlis berbuka puasa...
plus kite jemput anak2 yatim ker???lagi baguskan...
tambah pahala kite...
tema baju melayu/kurung ler...
just my 2 cents...hehehe


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

nicecat

nicecat
Committee Member
urm...sebenanye kan ungkel...

pesatuan da anta pung proposal wat majlis bsme anak yatim bulan pose ni. tapi tak sume dpt g. ktorang anta bout 50 people jerk.

ni pung ktorang wat bsme psatuan EMAS. so keep ur eye lar kat board...

first come first serve lah eak...

oh yerk...kalo sesape de contact2 yg sngup drme bsme....hulur2kanlah...

tengkiyu...

View user profile

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
why note kite buat biar semua leh join sekali...
bukan 50 orang je leh pergi..
tak best ler mcm tu..
tak adil..n sampai campur dengan persatuan EMAS lak tu...
nk di ikutkan ade banyak rumah2 anak2 yatim kat luar tu...
boleh je kite buat kan...
daripada asyik buat builder nite je..tiap sem...pastu tak habis2 dengan acara mamat/minah stylo...bosan...
papepun kite tunggu vote dari forumers....
just my 2 kupang...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
idea yg bernas lagi bijak dari uncle..
kite tunggu AJK jawab k, mcm best gak bende nih..

View user profile

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
ape lagi vote ler...
takkan tak reti2...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile
Uncle wrote:why note kite buat biar semua leh join sekali...
bukan 50 orang je leh pergi..
tak best ler mcm tu..
tak adil..n sampai campur dengan persatuan EMAS lak tu...
nk di ikutkan ade banyak rumah2 anak2 yatim kat luar tu...
boleh je kite buat kan...
daripada asyik buat builder nite je..tiap sem...pastu tak habis2 dengan acara mamat/minah stylo...bosan...
papepun kite tunggu vote dari forumers....
just my 2 kupang...

bro..ckp mmg senang..
yg handle benda anak yatim ni..aku kenal..

die mcm stress je..
sbb bajet xckup.
bile mintak..diorg cut-down..

cthnye..nak wakaf al-Quran..diorg bajet dlm rm25 gitu..(klu xsilap ar)
tp bila anta proposal, cuma bagi rm5 utk 1 naskhah..

tp bila mintak bajet utk sukan hr tu..laju je..

so xtau la..ajk sila crite sket..
btol ke?

View user profile

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
well..
tak perlula kite nk jemput ramai2 anak2 yatim ni..
just dlam 30-50 orang cukup ler..
kalau tak cukup bajet..
kite mintaklah student ke(sedekaha kire nyer)..
or lecturer ke yg boleh nk sponsor untuk anak2 yatim ni..
contoh....rm30/rm50 seorang (untuk kite+seorang anak yatim makan+ duit raya)...sebagai contoh je
jadikan tu mcm sedekah untuk anak2 yatim tu..
plus kite bagi dieorang duit raya sekali..
bukannyer tak boleh....
kalau payah sangat nk dapatkan bajet untuk benda2 camni..
kite ikhtiar benda lain....
aku rase mintak sponsor dari company2 kat luar tu pun boleh kot..
company2 ni mesti nk sponsor punyer...lagi bulan ramadhankan...untuk anak2 yatim lagi tuh...
plus kite jemput ler dieorang sekali..
boleh je kalau nk buat..
ni tak habis2 dengan builder nite tiap2 sem...bosan beb...
paling2 buat mcm ni pun...dapat gak kite pahala...
mcm orang kate..
nak seribu daya...tak nak seribu dalil...
so kepada para2 ajk..renung2kanlah..hehe
just my 2 kupang...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

xaxian

xaxian
Moderator
Moderator
ok...
aku vote setuju....


_________________
Top Man in Te House,,,,
View user profile

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
oit...vote kat atas tu..
bukan kat sini..
tak nampak ker???
atas sekali tu ade....
huhuhuhuhu


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

xaxian

xaxian
Moderator
Moderator
Uncle wrote:oit...vote kat atas tu..
bukan kat sini..
tak nampak ker???
atas sekali tu ade....
huhuhuhuhu

aku x nak vote kat atas tuh...
coz ader setuju, idea bijak....
pasal ader perkataan idea bijak...
huhuhu...
lala~~~


_________________
Top Man in Te House,,,,
View user profile

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
ala vote je ler..
nk tgk berapa ramai yg setuju...ko ni..
memang ler..


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

xaxian

xaxian
Moderator
Moderator
baik bos....


_________________
Top Man in Te House,,,,
View user profile

nicecat

nicecat
Committee Member
askm...

hm..aku pung kenal bdk yang wat proposal nie...n by the way bout sukan tu ktorang tak dpt pung budget...
ni pung kene claim lg skali mane la tau dapat...
to those yang berminat leh la bg name...tapi ktorangg perlukan kerjasama sume...
ni tak asik nak menunding jari...kan da mntak maaf tadi...kite sme2 la krjsme.
ktorang memg nk ajak rmai2 tapi da ank ytim tu tak ramai...ktorang anta proposal mtk approval pung kne sembur.
cakap mcm ktorg dtg stakat nak mkn. tu da slh...
plis la sume phm...nak wat function bkn snang..nak2 kat cne bnyk procedure..
ktorg gbung ngan EMAS pung sebab dorag bnyk xprience...banyak cntct.
kate nak tolg ank ytim...jd kte kne bntuan pihak luar cr sponsor..
thats why, sape2 yg brkmampuan...leh la hulurkan....
tenkiyu

View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
w'salam..
AJK da bersuare weh, so kite kene la paham kesusahan dorg, tak pun wat2 paham jela.. lol!

View user profile

nicecat

nicecat
Committee Member
mekasih la...sbb paham...
teharu r plak... Smile
bkn pe..aku nak org phm jek...kang x psl2 kite tmbh dose ngumpat org kn??

View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
tula pasal..
sape kat sini yg ngumpat org weh, baik ngaku cepat.. lol!

View user profile

LadyMary

LadyMary
Committee Member
mender kalo nak libat pihak luar bukan senang..macam untuk anakyatim nie..diorang pon ader prosuder diorang sendiri..mender yang diorang nak kiter kene ikut gak..bukan ley senang2 nak angkut sme dak kiter..dah rr nak dapat tarikh untuk wat majlis tue bukan men payah..full jew jadual..kalo ley dah lamer dah nak angkut sme dak..memang baguih mender camnie..tapibesa rr tuck sme orang akan ley join..payah nak puaskan ati sme orang..

View user profile

absolezz


Junior Member
Junior Member
salam...kalo nk wat sesuatu event mmg kena amik tau budget coz uitm skang ni tgh kedekut..so kalo propose tu kenalah pikir..memangla perkara elok dapat pahala..tp cuba fikir kewangan jabatan kita, budak2 kita cmne,nk kutip duit rm 50 pun susah,hish3...
ikut kemampuan kalo nk wat event pun.. kalo da xmampu wat cara xmampu ataupun takat yang mampu je k...
maaf sesgt jika ada y tersinggung atau terasa..
hu2...
pale

View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
btol gak tuh, sape lagi tak bayar nih, hahaha..

View user profile

nicecat

nicecat
Committee Member
panas muke ea....

huang...huang...

tapi papepung heharap sume paham lar ea...

plis go tu the board kat block C tuh...papehal ktorang stick kat citu

View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
sape yang tersinggung woi, ngaku cepat, hahaha..
aku relax jek.. Very Happy

View user profile

nicecat

nicecat
Committee Member
cact la ko... geek

View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
hahaha, sampai ati ko cakap aku cacat.. Sad

View user profile

nicecat

nicecat
Committee Member
memang pung....songsang betol... Builder Nite ke Majlis Berbuka Puasa Bersama Anak-Anak Yatim???Sila Vote!!!! 580175

View user profile

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
bahaya ayat ko ni, dilarang menyebutnya lagi.. Very Happy

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum