You are not connected. Please login or register

UiTM = Sekolah?

Go down  Message [Page 1 of 1]

1what? UiTM = Sekolah? on Fri Jan 23, 2009 7:52 pm

Eralus


Admin
Admin
Salam semua..
aku cume nak beri pendapat je..
rase mcm sekarang ni UiTM ataupun UNIVERSITI teknologi mara ni mcm sekolah pulak...
iye lah..kite tengok jela keadaan kat jabatan kite sendiri kan..
dengan YDP yang dipecat dan di tukar sesuka hati...
sume ikutkan kehendak pensyarah..
sedangkan kite sendiri dah sebulat suara pilih die..
dengan disiplin yang mengalahkan sekolah....
lagi dengan kelas yg dipilih sendiri oleh pensyarah,bukan sepatutnyer kite boleh pilih sendiri ke kite nk class mane??
buat jadual sendiri??ini kata sedara aku ler dulu time die study kat UiTM ni...
so nampak sekarang sumenye mcm dah di aturkan..mcm tak bagi kite peluang uruskan sendiri...
mcm time sekolah2 pula dulu...kite ni murid sekolah or pelajar universiti??
or mungkin taraf kita ni dah same dengan murid sekolah??
so ini ke UiTM yang nk jadi 'world class' universiti??
so ape komen korang sume..


_________________
View user profile http://builder.forumotion.com

2what? Re: UiTM = Sekolah? on Sat Jan 24, 2009 11:11 pm

nicecat

avatar
Committee Member
salam..
uitm= skolah???
i dont think so..
uitm mmg agk brbza ngan U lain..
tp 4r me i comfy ngan keadaan ni..
ajar kite lbh brdsiplin..
ngan peraturan sume..
nyway hidup ni mmg de peraturan kalo xde hancur la kite..
bout pemilihan subjek tu..
i dont think there iz any probs..
agk menyenangkan jgk
especially yg msh blur n xtau pe yg prlu d pilih..
tu aku nye pndpt ar..

View user profile

3what? Re: UiTM = Sekolah? on Sun Jan 25, 2009 12:05 am

aduih..udah2 le tu psl YDP..
uitm= sekolah..ntah la..skolah aku dlu hebat..haha

View user profile

4what? Re: UiTM = Sekolah? on Sun Jan 25, 2009 12:50 am

sakura

avatar
Newbie
Newbie
betul tu...
i think YDP pun x kesah...
tgok beliau still ok je...

View user profile

5what? Re: UiTM = Sekolah? on Sun Jan 25, 2009 11:50 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
ntah la, kalo time aku kat cawangan tu maybe la rase mcm sekolah je, sbb sume fakulti blaja kat satu bangunan, kalo kat sini, kite ada fakulti masing2, tu yg rase lebih mcm universiti, hahaha.. pastu lecturer kat cawangan pun banyak suap student aku rase, tapi tak semua la, maybe sebab dulu diploma, skang degree da lain..

tapi ada psamaan gak la, kat skola dl ade pengawas, kat universiti ada pakgad, bosan tol aku, leh lak dorang setting pondok canggih punye kat atas bukit tuh, aku tgk pun nyirap..

View user profile

6what? Re: UiTM = Sekolah? on Mon Jan 26, 2009 2:36 pm

sokong..
ntah brape byk pakgad kena tempuh..
ape yg ditakutkan pon aku xtau..

perkara2 yg xdiingin pon tetap berlaku gak.. scratch

View user profile

7what? Re: UiTM = Sekolah? on Mon Jan 26, 2009 11:33 pm

nicecat

avatar
Committee Member
ha..yg bab guard tu je lah yg aku agk tensi
wlpun aku x bkndraan..
tp agk nyushkan nak2 kat kolej..
nak ankat brg pun kngkdng x bg masuk..
gile jauh nak ankut brg2..
kalo beg 1 xpe..
ni bekoyan2..
gle ah

View user profile

8what? Re: UiTM = Sekolah? on Tue Jan 27, 2009 2:02 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
mari kite jatuhkan pakgad lak, bosan tol aku, jage jela org jahat, kite student die nk sebok2 ape.. suke sgt tanye lebih2, aku nak gi lab pun die tanye gak, kalo aku ckp nak wat ape bukan die tau pun, saje je nak nyebuk hal org..

View user profile

9what? Re: UiTM = Sekolah? on Tue Jan 27, 2009 8:21 pm

owh..buat kerja lab pon tanye eh..

View user profile

10what? Re: UiTM = Sekolah? on Thu Jan 29, 2009 12:03 am

helo..lama x join..hehe..
tu la psal pak guard tu..mcm rimas pun ade..
tlg la...kt sume student je nape smpai nk ade 'org' nk jge kt mcm org jhat??

p/s: je detest pak guard!hmm

View user profile

11what? Re: UiTM = Sekolah? on Thu Jan 29, 2009 12:27 am

nicecat

avatar
Committee Member
nonapinkish wrote:helo..lama x join..hehe..
tu la psal pak guard tu..mcm rimas pun ade..
tlg la...kt sume student je nape smpai nk ade 'org' nk jge kt mcm org jhat??

p/s: je detest pak guard!hmm

marah tol...
hikhik..

View user profile

12what? Re: UiTM = Sekolah? on Tue Feb 03, 2009 11:27 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
uitm= sekolah berasrama penuh
gua sokong sgt..ntah pape... rambut panjang sikit pun dah nak kene call mak bapak "hello,anak encik ni jahat..rambut panjang mcm jembalang..cilakak!!"

nota kaki: gua masa sekolah menengah ialah seorang pengawas..hehe

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

13what? Re: UiTM = Sekolah? on Tue Feb 03, 2009 11:47 pm

dalila ayunie

avatar
Junior Member
Junior Member
apip pengawas???
ssh nk percaya
cmne le lantik jd pengawas...hahaha

View user profile

14what? Re: UiTM = Sekolah? on Wed Feb 04, 2009 12:19 am

nicecat

avatar
Committee Member
hak..hak...
biar tol kne kol mak ayh pasal rmbut pnjg

View user profile

15what? Re: UiTM = Sekolah? on Sat Feb 07, 2009 4:19 am

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
tak betul pun..tu gua reka ja untuk menyedapkan cerita..kalau uitm cawangan mmg betul la.. gua dah berapa kali kena dgn pak guard.. gua bawa motor 50km/hr pun kena saman.. siap suruh ulang balik kelajuan gua menungang motor..then last kena saman kerana menunggang melebihi 20km/hr dalam kampus.. cilakak betul,mcm tu baik gua bawa basikal takpun berjalan kaki..nak keluar bandar,kad pelajar kena gantung..kena pakai bkolar,kena smart2,wangi2,kena pakai kasut walaupun keluar ke pasar mlm..jgn harap la lu org boleh pakai selipar.. xda kasut..lu duduk la dalam bilik..gua nak pegi kolumpo pun tak pakai smart2 mcm tuh..cilakak! gua rasa mcm budak..budak sekolah pun pelik tengok remaja2 uitm..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

16what? Re: UiTM = Sekolah? on Sun Feb 08, 2009 4:16 pm

nicecat

avatar
Committee Member
apip_gaban wrote:tak betul pun..tu gua reka ja untuk menyedapkan cerita..kalau uitm cawangan mmg betul la.. gua dah berapa kali kena dgn pak guard.. gua bawa motor 50km/hr pun kena saman.. siap suruh ulang balik kelajuan gua menungang motor..then last kena saman kerana menunggang melebihi 20km/hr dalam kampus.. cilakak betul,mcm tu baik gua bawa basikal takpun berjalan kaki..nak keluar bandar,kad pelajar kena gantung..kena pakai bkolar,kena smart2,wangi2,kena pakai kasut walaupun keluar ke pasar mlm..jgn harap la lu org boleh pakai selipar.. xda kasut..lu duduk la dalam bilik..gua nak pegi kolumpo pun tak pakai smart2 mcm tuh..cilakak! gua rasa mcm budak..budak sekolah pun pelik tengok remaja2 uitm..

gile ganas...
tmpt aku..de gak la ciri2 cm ko cite..
tp xde r smpai nk kuar pun kne smart2..
slipa still leh dtrime..
huyo...nsb ko dpt bthn...

View user profile

17what? Re: UiTM = Sekolah? on Tue Feb 10, 2009 11:21 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
hahaha..
memang giler ler mcmtu..
kesian ko apip..
nasih baik aku duduk shah alam je sejak diploma..
memang best....hahaha....
kalau tak...
takleh hidup aku....


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

18what? Re: UiTM = Sekolah? on Wed Feb 11, 2009 12:35 am

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
kire pakgad kat tempat apip paling gile kuasa ar kan?

pakgad extremis, kerja nak saman budak je, awek free hair tanak lak dia saman, kambing punye pakgad..

View user profile

19what? Re: UiTM = Sekolah? on Wed Feb 11, 2009 7:02 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
Uncle wrote:hahaha..
memang giler ler mcmtu..
kesian ko apip..
nasih baik aku duduk shah alam je sejak diploma..
memang best....hahaha....
kalau tak...
takleh hidup aku....



hah..tu pasal lu skang ni manja ja..susah sikit xboleh.. gua dulu pg sekolah jalan kaki 10km,kasut takde pakai selipar,belanja 20sen..belaja xda karan..pakai lilin..dapur gas xda,pakai arang..coca cola pun xda,minum air sirap ja..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Similar topics

-

» Show Tank 214x80x70 by NAM

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum