You are not connected. Please login or register

Builders T-Shirt 2009

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Builders T-Shirt 2009 on Fri Feb 27, 2009 10:28 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
Builders T-Shirt 2009



Wajib di beli oleh semua pelajar bangunan.
Kalau boleh beli ler 2-3 helai ke.
Tolonglah support persatuan kita.
Bile korang pakai T-shirt ni so ia akan promotekan lagi persatuan kita.


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

2 Re: Builders T-Shirt 2009 on Fri Feb 27, 2009 11:27 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
serabai la design..dah mcm landak

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

3 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sat Feb 28, 2009 12:22 am

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
design die agak serabut gak la, lagi2 kat depan tu, migraine aku tgk..

ade kaler ape nih?

aku tak kisah, korang wat jek, kang aku beli ar..

View user profile

4 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sat Feb 28, 2009 1:07 am

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
apip_gaban wrote:serabai la design..dah mcm landak
itu dia komen baik punya dari apip..hehe..
aku pun tak leh cakap n komen ape ler..
dah ajk2 yg buat..
dah setuju pun...
tinggal print je..
mmg serabut gak..
ape kate apip wat design lak??hehe


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

5 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sat Feb 28, 2009 1:13 am

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
BuildeR99 wrote:design die agak serabut gak la, lagi2 kat depan tu, migraine aku tgk..

ade kaler ape nih?

aku tak kisah, korang wat jek, kang aku beli ar..
hahaha...
sampai migraine tuh...
aku ade cakap gak kat designer tuh suruh kurangkan design..
tapi dah die yg buat kan...die ajk..biar ler..
warne tak tau lagi ler.
tapi putih mmg confirm...biru dan kuning tu maybe ade gak...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

6 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sat Feb 28, 2009 12:56 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
dah finalize dah ke? aduiii.. baru igt nak beli 2,3 helai.. baju tu watla kaler lain gak, aku tak suke pakai baju kaler putih, bosan..

View user profile

7 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sun Mar 01, 2009 1:02 am

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
hehe..gua komen menbina..mana gua ada komen nak downkan org hehehe..tapi betul la..design dia persis landak dari dekat,dan jika di pandang dari jarak jauh persis ikan buntal..dan,dia punya main point susah org nak agak baju apa.. kalau sekilas pandang, tulisan "builders" yg hendak disampaikan tuh susah org nak tangkap..kerana sibuk melihat gambar2 jentera seperti didalam siri kartun "bob the builder" spatut nya biarlah org sekilas pandang terus boleh agak ianya baju "builders".. mungkin yg ini sekilas pandang org akan menganggap "wah,baju rock ikan buntal"...apapun thanks to designer..kalau ada rezeki duit poket yg gua kumpul 50sen setiap hari,gua angkat satu.."bang,baju bob the builder satu,kasi kale kuning kurang manis ya!"




nota kaki:yg desgn belakang pun sama"persatuan bangunan builders fspu 09 uitm" apa cerita persatuan bangunan builders??

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

8 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sun Mar 01, 2009 9:52 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
BuildeR99 wrote:dah finalize dah ke? aduiii.. baru igt nak beli 2,3 helai.. baju tu watla kaler lain gak, aku tak suke pakai baju kaler putih, bosan..
rasenye dah finale...nanti aku confirmkan balik kat designer tuh..
pasal kalau tu aku dah ckp gak..
kasi lagi variety sikit..takkan nk warne putih je kan..tak best ler
alasan dieorang biar seragam dan sepakat...
takpe kang aku try cakap lagi kat designer tu..


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

9 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sun Mar 01, 2009 11:48 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
apip_gaban wrote:hehe..gua komen menbina..mana gua ada komen nak downkan org hehehe..tapi betul la..design dia persis landak dari dekat,dan jika di pandang dari jarak jauh persis ikan buntal..dan,dia punya main point susah org nak agak baju apa.. kalau sekilas pandang, tulisan "builders" yg hendak disampaikan tuh susah org nak tangkap..kerana sibuk melihat gambar2 jentera seperti didalam siri kartun "bob the builder" spatut nya biarlah org sekilas pandang terus boleh agak ianya baju "builders".. mungkin yg ini sekilas pandang org akan menganggap "wah,baju rock ikan buntal"...apapun thanks to designer..kalau ada rezeki duit poket yg gua kumpul 50sen setiap hari,gua angkat satu.."bang,baju bob the builder satu,kasi kale kuning kurang manis ya!"




nota kaki:yg desgn belakang pun sama"persatuan bangunan builders fspu 09 uitm" apa cerita persatuan bangunan builders??


hahaha...bagus sgt ler komen ko...
aik..ikan buntal pulak??
macam2 ler ko...ni kalau designer tgk and baca..
mau sakit hati...menusuk kalbu...
pasal tulisan "builder" tu...aku ade cakap gak kat designer...
kasi besarkan or tukar warna...bagi nampak menyerlah sikit...
sebab mcm serabut sgt..
tapi tak tau ler...die tak tukar lak...
itulah takut kat orang pandang tak tau persatuan ape..
sepatutnye bila orang tu pandang je die leh tau itu persatuan ape kan...kire nampaklah...
aku pung nk beli kuning kurang manis gak..lawo2..hehe

nota tangan : pasal persatuan bangunan builders tu..aku tak tau...maybe die maksudkan persatuan bangunan,builders,FSPU


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

10 Re: Builders T-Shirt 2009 on Mon Mar 02, 2009 2:53 pm

dalila ayunie

avatar
Junior Member
Junior Member
ok la design t-shirt tu
tp agak serabut gk la
pokok tnggi2 ak rs xde pn xpe
but it's nice...cantik la
ltk gmb cartoon bob the builder pn comel gk la
Very Happy

View user profile

11 Re: Builders T-Shirt 2009 on Thu Mar 05, 2009 6:24 pm

xaxian

avatar
Moderator
Moderator
betul ar...
serabut ar....
sesangat serabut...
buat ar simple tapi padat...
nampak mcm x ada ilmiah ar...
depan n belakang mcm x serasi ar...
mcm lari sikit ar....


_________________
Top Man in Te House,,,,
View user profile

12 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sat Mar 07, 2009 1:43 am

osman

avatar
Committee Member
nice works and great idea.. tapi kalau leh wat lagi simple lagi bagus.. nampak kelam kabut skit.


just nak kongsi idea.. kalau mcm ni design maybe simple.. takttau aa korang ok ka tak.. just idea.. walaupun kalau dah print yg desing asal pun tak kisah.. just bg idea.. hehe

Depan:



Belakang:

View user profile http://www.osmanadli.com

13 Re: Builders T-Shirt 2009 on Sun Mar 08, 2009 9:16 pm

dalila ayunie

avatar
Junior Member
Junior Member
ok gak tu osman
tp design kt blakang ak xbrape sgt la
sape2 yg kai tudung nt xnmpk la kt2 ats tu coz cover ngn tudung
wat bsar skit ke
tp yg original tu pn lawa gk
ntah la...dua2 design lawa

View user profile

14 Re: Builders T-Shirt 2009 on Mon Mar 09, 2009 11:53 am

osman

avatar
Committee Member
hehe.. tapi kita no choice.. diorang yg watkan.. nak aku design yg lebih menarik pun blh.. tapi.. mesti mahal skit.. ikut warna..

View user profile http://www.osmanadli.com

15 Re: Builders T-Shirt 2009 on Tue Mar 10, 2009 1:34 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
lahhh..free hair la baru nampak tulisan hahah..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

16 Re: Builders T-Shirt 2009 on Wed Mar 11, 2009 8:16 pm

dalila ayunie

avatar
Junior Member
Junior Member
ewah...pndai la ko apip
nk free hair la...hahaha

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum