You are not connected. Please login or register

pembuka cadangan...

Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down  Message [Page 1 of 7]

1 pembuka cadangan... on Fri Jul 11, 2008 1:29 pm

osman

avatar
Committee Member
ahanak.. aku kira org pertama laa nak post suggestion kat tread nieh eh.. mcm nie laa bro admin2 kat sini.. apa kata upkan aku jadik mod je.. hehe.. mcm nie.. aku ada cadangan.. apa kata kita create satu domain cth.. builders.com <--tapi ni dah ada org gunalah.. kena cari alternative lain.. ada cadangan pasal domain ataupun nama web nie.. leh laa beri pendapat.. kalau dah semua setuju.. aku just upkan je..

View user profile http://www.osmanadli.com

2 Re: pembuka cadangan... on Fri Jul 11, 2008 8:47 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
yup..itu mmg dlam perbincangan...
tunggu ramai sikit orng ke baru tukar domain..
ape cadangan nama web ko???
aku cadangkan www.builderforum.com.my
kalau lum ade yg amik ler...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

3 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 12:40 am

osman

avatar
Committee Member
wah2.. com.my tue.. mahal siot.. nak wat tu.. kena submit registered company.. baru blh.. just mention domain .com,.net,.org,.info,.us,.biz tu takpe la.. ahaha.. aku cadangkan uitmbuilders.com

View user profile http://www.osmanadli.com

4 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 11:50 am

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
tak lah mahal sgt kan...rm100 ke atas kan??
uik kena submit registered company dulu ke..
ini yg payah ni...
uitmbuilder.com tu kg budak uitm je masuk..
nk kasi semua orang leh masuk ler...
bukan uitm je...ukm ke...um...upm..utar ke..
hehehe...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

5 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 4:30 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
ala..ok le tuh..dah pow rm50 sorg..xkan dlm ribu2 duit kelab,nak amik rm100 untuk maintanance web pun tak bleh..btul tak uncle?

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

6 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 4:32 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
yup...betul tu...dah dpt ribu2 woo...
bukan watpe pun duit tu...
donate kat sini sikit pun ok...
rm100 je...setahun...
bukannye sebulan..hehe


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

7 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 4:43 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
hehehe ade jugak yg menyokong aku kehkeh, lagi satu.. ramai org tak tahu addres web neh..susah nak ingat.aritu masa kick off pun en azizan sebut tak clear..so encik2 ajk, buat laa sesuatu untuk diaorg tahu addres web neh..uncle,kau sokong aku tak?

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

8 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 4:56 pm

Eralus


Admin
Admin
oh panjang ke..
dlam proses nak pendekkan ler ni...
tapi tak tau nak tukar apa...
plus kalau nak tukar kena gune duit sikit....hehe...


_________________
View user profile http://builder.forumotion.com

9 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 4:58 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
itula panjang sikit la..
tapi kalau dh selalu visit..
sure dah igt punyer...
admin ape lg cepat ler tukar kasi pendek sikit....
aku tak dtg kickoff tuu...
itula pasal...ajk kena buat something ni...
tapi ade ke ajk kat sini???sape ajk persatuan ni??


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

10 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 5:00 pm

apip_gaban

avatar
Senior Member
Senior Member
panjang mcm neh pun takpe,tapi kena laa promote luas skit,tampal address web kat board ke,ape ke kan..sat lagi biar aku tampal kat kedai mamak bawah neh..hehe

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

11 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 5:05 pm

Eralus


Admin
Admin
ok2..
semua akan diusahakan selepas ni..
mungkin akan tampal kat board sekitar fakulti..
ade sesiapa yg boleh design flyers??
aku ni tak pandai sgt...


_________________
View user profile http://builder.forumotion.com

12 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 12, 2008 5:09 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
hehehe..
kat kedai mamak pun nk letak??
ok jugak tu..
idea bijak...
aku pun tak reti...
kalau tolong tampalkan boleh ler..
hehehe


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

13 Re: pembuka cadangan... on Fri Jul 18, 2008 1:47 pm

Bobbey_gunso

avatar
Senior Member
Senior Member
ape la uncle..
tampal pon tak pandai ker.
benda senang je tuw....
haha..
tapi ape2 pon, syok gak idea korang tuw.
kita popularkan forum kita...

View user profile

14 Re: pembuka cadangan... on Fri Jul 18, 2008 2:05 pm

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
ala ko cakp je ler..
tapi tak buat ape2...
awek2 pun takde kat sini..
bosan betul...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

15 Re: pembuka cadangan... on Fri Jul 18, 2008 3:43 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
kang kalo same2 usaha, kang ramai la awekx2 kat sini, hehehe.. Very Happy

View user profile

16 Re: pembuka cadangan... on Fri Jul 18, 2008 6:54 pm

Bobbey_gunso

avatar
Senior Member
Senior Member
huhu..
mari kita meramaikan awek kat cini...
moh kita berusaha same2..

View user profile

17 Re: pembuka cadangan... on Fri Jul 18, 2008 8:30 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
btol2, cube kire budak dari part1 sampai part4, darab dgn rm50 yg paksa-rela bayar, beribu da kan.. Leh je pakai utk website ni kan.. Very Happy

View user profile

18 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 12:30 am

Uncle

avatar
Senior Member
Senior Member
hehehe...
iye ler tu..
mcm nk je dieorang bayarkan...
takdenyer....


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

19 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 1:10 am

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
hehehe, btol gak ckp ko tu.. dorg sini pun tak masuk, ape lagi nak byrkan..

View user profile

20 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 1:13 am

Eralus


Admin
Admin
ramai yg register tapi terus diam terus tak masuk..itu yg masalah...maybe dieorang tak berminat...


_________________
View user profile http://builder.forumotion.com

21 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 1:19 am

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
maybe ade beberapa sebab kot..
1) dlm ni stil agak kosong sbb baru2 lagi kan, dorg tgk org yg post n view thread sket je, tak sampai beratus lg, so dorg assume la tak ramai org
2) dorg masuk pun sbb kene suro time kickoff, aritu, hehehe
3) tak reti nak post
4) malu2 nak tulis
5) tak tau ape nak wat

View user profile

22 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 3:48 am

Bobbey_gunso

avatar
Senior Member
Senior Member
haha..
aku suke jwapan no 4..
diorang malu kot utk memperkenalkan diri....

View user profile

23 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 1:06 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
hahaha, btol gak tu, aku pun tak pkenalkan diri aku gak kan.. Very Happy

View user profile

24 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 2:41 pm

Bobbey_gunso

avatar
Senior Member
Senior Member
tau takper..
ape kate ko perkenalkan diri...
marilah kita berkenalan....

View user profile

25 Re: pembuka cadangan... on Sat Jul 19, 2008 4:13 pm

BuildeR99

avatar
Elite Member
Elite Member
ok, for starter, aku dak part3.. Very Happy



Last edited by BohemianRhapsody99 on Wed Aug 20, 2008 8:12 pm; edited 1 time in total

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 7]

Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum