You are not connected. Please login or register

Yuran Persatuan Bangunan!!!

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down  Message [Page 2 of 9]

26Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 11:49 pm

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
suasana semakin panas..banyak junior2 yg menolak usul..hahaha naseb baek aku bukan ajk..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

27Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 11:52 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
dak part1 mesti tkejut gak dgr yuran rm50, tapi dorg mesti la tak melawan, huhuhu.. dak2 part lain yg tau yuran sem lepas sket tapi sem ni tibe2 jd byk, mesti ar menyirap limau perasaan mereka..

View user profile

28Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 12:15 am

osman

osman
Committee Member
Yuran ok.. Aku sokong sebab aktiviti yang akan dijalankan berpadanan dengan yuran yang dikenakan. RM50 je kawan2.. Masa study nie lah kita nak ada aktiviti ckit.. atleast dah keja nanti ada pengalaman.. ada kenangan..



Last edited by osman on Thu Jul 17, 2008 12:34 am; edited 1 time in total

View user profile http://www.osmanadli.com

29Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 12:23 am

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
jgn tlalu cpt nak melatah..nak naek beskal konon..ape laa kau neh osman kering..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

30Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 12:26 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
hehe, naik beskal? larat ke nak kayuh naik fspu tu? bukit tu da mcm bukit tonggek da, tau tak bukit tonggek katne? Very Happy

View user profile

31Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 12:57 am

osman

osman
Committee Member
BlackRed99 wrote:em.. mmg la kan, kite rase tpakse nak kuarkan duit utk benda yg kite tak suke buat or tpakse buat.. kang da keje, kene bayar cukai lak kan, org mane suke.. ni sume sbb tpakse.. bile da byr, tpakse lak gi..

aku sbenarnye tak pelik sgt dgn smangat 'keperakan' dgn 'ke-shahalam-an' ni, sbb aku pun same, bukan dari course building, kat mane2 fakulti pun ade smangat 'kecawanganan' ni, so bende ni takde effect pun kat aku.. of course la kalo kite wat keje or wat committee kite nak wat keje dgn org yg kite kenal kan, mestila kite amek geng2 kite gak, for me, this is not an issue..

ok la kan, rm50, at least explain la sket rm50 ni utk ape kan.. rm30 utk builders nite ni berbaloi kalo dpt tshirt mcm ade course tu, dorg siap wat bbq lagi, acara dari pg sampai mlm lak tu (dorg cite la, bukan aku wat cite).. ni tibe2 je rm50 kan, adui, sakit gak la kan.. serius ramai yg bayar ni muke ketat jek nak hulur duit kat klas rep..

mari kite menambah komen utk ksejahteraan kite bsame..


Ok.. aku nak menyampuk cikit.. ramai org tak tahu kan. kenapa yuran mahal.. untuk builder night laa.. coz.. semester2 sebelum ini fakulti ada bagi duit jugak untuk tampung aktiviti tu.. tapi mulai semester nie.. takdak bajet untuk dinner2 macam tu.. so.. 100% guna duit sendiri... + kena cari sponsor + duit2 lecturer + etc - along. macam tue la jawabnya.. dah yang baki2 duit tu untuk aktiviti lain.. walaupun aktiviti lain ada dpt bajet tapi tak byk... so perlukan peruntukkan lagik.. Kalau nak di ikutkan, yuran tue nak dinaikkan lagik.. tetapi hasil perbincangan ajk2 dgn dengan penasihat.. di tetapkan macam tue.. penasihat persatuan pun nak naikkan lain... sebab hal2 tertentu.. tapi RM50 tu dah fixed.. tak boleh ditambah.. dan dikurang.. Hope.. kerjasama anda sekalian.. dapat memberi kerjasama dalam menjayakan segala aktiviti tersebut.

View user profile http://www.osmanadli.com

32Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 1:07 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
so, ade komen tambahan dari sape? aku rase maybe yuran akan diturunkan kot.. kang ade lak dak2 yg sms kat kosmo lak ngadu yuran mahal, hahaha..

View user profile

33Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 12:56 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
og itu dia abg osman sudah memberi penerangan....
so abg osman ni ajk lah kan...hehe...baru tau...
well 50 nk kate sikit pun tak jugak...banyak gak tuu..
n untuk builder nite sahaja???so takde ler aktiviti2 yg lain...
igtkan termsuk dengan aktiviti2 sekali ke..
so rm50 tu siap ade dpt baju sekali ke???
or dapat makan saje???
ajk silla jawab yer...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

34Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 2:52 pm

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
lalalala

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

35Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 7:46 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
baju takde la encik, takde pun dlm agenda dorg nak bg baju time builder's nite, huhuhu..

View user profile

36Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 10:21 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
cis...igt siap baju....ape dah....
aku dh tgk petand tadi kenape bayar rm50....


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

37Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 17, 2008 10:25 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
mane ade baju, ura2 je, tu pun kite yg mintak, nak bg rase bbaloi, hahaha.. ko da tgk buddy list tak? sape atas ko?

View user profile

38Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 18, 2008 3:01 am

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
aku tak bape paham la pasal list tuw..
ada spe2 leh trangkan tak kat aku??

View user profile

39Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 19, 2008 12:24 am

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
list ape lak ni???
buddy list ke??


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

40Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 19, 2008 3:11 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
aku tolon explain la yek.. bak kate org tu pd kickoff aritu, mcm prog mentor mentee or adik angkat kakak angkat abang angkat la.. aku pun tak phm, tapi mayb nak menyenangkan kite kot.. yela, kdg2 ade lect yg suro beli buku senior la, mintak note senior la, so mayb kalo ade prog gini, sume org ade la org utk kite cari org bg ape2 kan.. sape la susun list ni, btuah btol aku, atas dgn bawah aku sume laki, ni yg aku nyirap limau ni, huhuhu.. Yuran Persatuan Bangunan!!! - Page 2 669876

View user profile

41Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 19, 2008 3:58 am

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
huhu...
mcm tu upanyer...
baru le pakcik paham..
tapi kenal name jerk, x kenal orangnyer..
tu pon satu masalah gak tuw..
haha...

View user profile

42Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 19, 2008 12:24 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
yelatu, kalo laki lg la malas nak carik sape, tak gitu? Laughing

View user profile

43Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 19, 2008 2:32 pm

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
tol2..
wat bodoh jer lar jawapnyer...
melaenkan kalo dah memang kenal orang tuw... tu takper lar...
kalo tak kenal, wat tak tau jer...
huhu.. Question Question

View user profile

44Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 19, 2008 4:10 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
yela, nak mencarik pun satu hal, dpt yg sombong, wat sakit ati je..

View user profile

45Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 20, 2008 1:31 am

Uncle wrote:well...mmg la dieorang mungkin dapt sponsor..
tapi kite ni pun nk mintak sponsor dari sape???
dari syarikat construction yg besar tu..
tapi dieorang nk bagi ke kat persatuan kite ni...
isk2...

kawan, jgn la sempitkan pemikiran dgn satu lorong je..(no offence)
cuba renung2kan, yg kerja kat construction company tu graduate dr mana?
paling tidak, akan ada sorg dua graduate dr uitm..
mesti ada punya..
kat Ahmad Zaki S/B ada..
kat uem ada
kat peremba ada
kat pemb. anggerik ada
kat kampeni2 kecik jgn ckp la..

so guna la channel yg ni, yg graduated dr uitm ni(esp CM) utk dptkan sponsorship dr diorg..

alternative, dptkan product dr satu2 kampeni,
den kate ngan kampeni tu yg kita iklankan product die F.O.C dgn syarat die bg kita product die dgn bilangan yg kita nak..

itu la taktik2 org nak dptkan sponsorship..
so pelajar2 CM sume, dun narrow down ur perspective keyh.. Wink

View user profile

46Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 20, 2008 1:38 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
dengarlah nasihat dari yg pakar.. Very Happy

View user profile

47Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 20, 2008 2:23 am

pakar pemakanan?
atau pakar persatuan??
haha tongue

View user profile

48Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 20, 2008 3:03 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
pakar pemandangan, dlm erti lain, pakar dlm memberi pandangan, hehehehe.. Laughing

View user profile

49Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 20, 2008 12:36 pm

tak der org nak terangkan ke apa nak dibuat dgn lime puloh hinggit tu???

View user profile

50Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 20, 2008 12:44 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
mamat tu da terangkan da aritu, tapi mcm ape tah, stil aku rase tak bbaloi, kalo kurang sket maybe sjuk sket la ati aku ni..

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 2 of 9]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum