You are not connected. Please login or register

Yuran Persatuan Bangunan!!!

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down  Message [Page 4 of 9]

76Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Tue Jul 22, 2008 10:39 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
yeke? kalo kat kelab tu halal gak ke? aku tak tau la area shah alam ni, maklumla, bukan budak shah alam.. Very Happy

View user profile

77Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Tue Jul 22, 2008 10:49 pm

kelab tu bkan hotel..
itu under tuanku sultannye..
Halal..
tp dah xbrape sedap..
kureng sket rasa..

tp dewan die ok..sgt sesuai utk bdak2 building..
plus xbrape jauh..

View user profile

78Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Tue Jul 22, 2008 11:09 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
kalau makanan tak sedap tak best ler...
tempat je gempak...tapi makan hampeh...
dah kate dinner...makan mesti ler sedap....
kat concorde or blue wave tu sedap ke???
harga die???


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

79Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Tue Jul 22, 2008 11:43 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
susa btol nak puaskan ati sume org kan, huhu..
aku pun fussy gak actually, tapi biarlah halal bak kate AMC.. Very Happy

View user profile

80Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 23, 2008 3:55 pm

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
halal.
ape definisi halal sebenarnyer bagi korang??
halal tapi tak sedap pon tak best gak..
baek halal dan sedap.. baru puas hati..

View user profile

81Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 23, 2008 7:23 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
halal = bende2 org Islam leh makan (makanan n minuman la kan).. Wink

View user profile

82Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 23, 2008 11:05 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
halal dan sedap di makan ler..
jgn halal je tapi tak sedap watpe...
mcm kat summit hotel tu...hampeh....


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

83Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 23, 2008 11:57 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
ko ni suke makan kat hotel ke?

aku kalo dinner je gi la, kalo tak buang duit aku je..

View user profile

84Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 12:20 am

concorde sedap sket dr blue wave..

define halal?
aiyoh..come on la brader..

-sanggup ke nak makan yg dapur diorg tu bercampur dgn daging babi tu?
-sanggup ke nak makan makanan yg dimasak menggunakan rempah yg disalai guna minyak babi?
-sanggup ke nak makan makanan yg dimasak menggunakan campuran bahan yg dimasukkan Emulsifier haram yg pakai kod E470-E479(hampir 80% pengeluar makanan buatan Malaysia guna ni sbb sumbar dr Babi n murah)?
FYI...emulsifier ada 2 jenis..dr binanatng n dr tumbuhan..
yg dr tumbuhan slalu dr bunga matahari..dan mahal.so pengilang xnak guna nih..diorg lebih suka amik dr yg hasil binatang..
binatang yg murah n senang nak dpt emulsifier dlm kuantiti byk, adalah babi..
and hampir 80% pembuat makanan di Malaysia adalah Cha-Ya-Nun-Alif
so, siapa yg tak tau, berhati2 la..
semakin berleluasa sekrg ni..
klu nak beli barang, berhati2..
jgn makan sembarangan..

Tolong ambil pusing hal2 mcm nih..
tau tak kenapa ramai org2 Melayu sekrg nih sudah hilang malu n kesantunan?
Ada ustaz nih ckp (ada kluar dlm tv3 last 2 months), sesiapa yg makan daging BABI dengan sengaja atau tidak sengaja, hatinya akan dihilangkan dari sifat MALU..
bila malu hilang, bermacam peel la timbul..

so marilah kita ingatkan saudara2 di sekililing kita..jgn biarkkan mereka hanyut..

ITu lah sebabnya saya tekankan utk tempat yg HALAL..

kebanyakkan dapur di hotel2 sekrg ni xmcm dlu..
utensil campur, fridge/freezer campur..
itu yg xboleh tu..

View user profile

85Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 10:29 am

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
huhu..
tq for the information a.m.c..
oleh itu ramai2 kita makan kedai mamak lagi bagus dari makan kat hotel...
tak pun masak sendiri je kat umah..
lagi berbaloi dan sedap...
kalo mcm tuw, kalo ada dinner kat hotel aku tak nak pegi ar...
huhu..

View user profile

86Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 1:04 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
tak semestinya kedai mamak tu halal ape..
same je....lagi kotor kot kedai mamak...
oleh itu marilah kite same2 cari hotel yg halal....
benda2 mcm ni kite ke lebih prihatin..
aku pun kalau beli barang2 ni tgk dulu halal ke tak..
kalau tak halal mmg tak beli ler..
tapi kadang2 tu tulis je halal..tapi belum tentu lagikan..
time spot check je die buat halal...bile takde orang check dah..
taram je...halal ke tak belakang cerita...tak gitu???


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

87Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 2:08 pm

Uncle wrote:tak semestinya kedai mamak tu halal ape..
same je....lagi kotor kot kedai mamak...
oleh itu marilah kite same2 cari hotel yg halal....
benda2 mcm ni kite ke lebih prihatin..
aku pun kalau beli barang2 ni tgk dulu halal ke tak..
kalau tak halal mmg tak beli ler..
tapi kadang2 tu tulis je halal..tapi belum tentu lagikan..
time spot check je die buat halal...bile takde orang check dah..
taram je...halal ke tak belakang cerita...tak gitu???

sgt setuju..
manufacturer nih, klu yg penipu tu..mmg time nak apply cap halal tu je ok..
lpas sbulan ue..bertuah nye die nak kekalkan..
unless klu manufacturer dr australia..diorg nye badan yg control halal nih sgt strict..

FYI..kat australia sgt bersih..hehe..

View user profile

88Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 6:17 pm

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
nak bayar rm50 pun bekire..pastuh nak makan kat hotel..mende laa korang neh..mamak sudah..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

89Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 6:18 pm

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
nak bayar rm50 pun bekire..pastuh nak makan kat hotel..mende laa korang neh..mamak sudah..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

90Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 6:51 pm

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
AcousticMeetConcrete wrote:
Uncle wrote:tak semestinya kedai mamak tu halal ape..
same je....lagi kotor kot kedai mamak...
oleh itu marilah kite same2 cari hotel yg halal....
benda2 mcm ni kite ke lebih prihatin..
aku pun kalau beli barang2 ni tgk dulu halal ke tak..
kalau tak halal mmg tak beli ler..
tapi kadang2 tu tulis je halal..tapi belum tentu lagikan..
time spot check je die buat halal...bile takde orang check dah..
taram je...halal ke tak belakang cerita...tak gitu???

sgt setuju..
manufacturer nih, klu yg penipu tu..mmg time nak apply cap halal tu je ok..
lpas sbulan ue..bertuah nye die nak kekalkan..
unless klu manufacturer dr australia..diorg nye badan yg control halal nih sgt strict..

FYI..kat australia sgt bersih..hehe..

isk..
diorang lag strict dari kita.. patut nye kita yang jadi contoh..
ntah lar.. ramai toke2 skang cina.. jadi diorang wat asal dapat untung lebeh jerk..
sape nak guna produk dier pon dier wat tak tau jerk..
last2 kita yang terguna barangan diorang...
ntah lar.. susah skarang neh....

View user profile

91Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 7:45 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
haah kan, 50 pun malas byr, nak makan tempat grand.. esok last ni weh, sian klas rep aku kene kutip duit, huhuhu.. Very Happy

View user profile

92Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 11:00 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
sepatutnyer pihak berkuasa tempatan tu sendiri lebih prihatin...
ini tak suap sikit je dah terus tak buat ape2...
bile orang mengadu langsung tak layan..
bile kuar tv barulah terhegeh2 nak melayan....
inilah malaysia..bile kurangnyer penguatkuasaan inilah yg terjadi....
yg jadi mangse...sape lagi...kite ler...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

93Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 11:10 pm

itu la pasal..
kita yg jadi mangsa..
end of d day..
sedara mara kita yg jadi tak betul sbb pemakanan yg haram nih..
tu psl makin tak terkawal gejala sosial di kalangan kaum kita nih..

nak bt mcmane ek?
nak doa pada Allah supaya laknat mereka yg menghalalkan apa yg haram??

View user profile

94Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Thu Jul 24, 2008 11:27 pm

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
ALLAH kalau turunkan bala, akan diturunkan pada satu masyarakat.. bukan pada seseorang tu jerk.. ape yang penting, kita elakkan benda2 yang memudaratkan neh.. kita berdoalah same2 supaya dikuatkan iman kita semua..

View user profile

95Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 25, 2008 12:46 am

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
xpasal2 masuk tpoik pihak berkuasa..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

96Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 25, 2008 1:43 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
tetibe je aku berasa insaf, tapi kejap jela, hahaha.. lol!

View user profile

97Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 25, 2008 1:51 am

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
nape kene insaf?

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

98Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 25, 2008 2:40 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
haah kan, nape aku kene insaf? confuse aku.. Question

View user profile

99Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 25, 2008 4:02 am

mane la aku tau..

View user profile

100Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Fri Jul 25, 2008 12:12 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
aku pun tak sure.. petang ni men futsal jom.. Very Happy

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 4 of 9]

Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum