You are not connected. Please login or register

Yuran Persatuan Bangunan!!!

Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down  Message [Page 1 of 9]

1Good Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 12, 2008 4:37 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
Hello semua..
Aku baru tau kena bayar yuran RM50...
banyak gak tu...
sesape yg ade jawatan dlm persatuan boleh tolong jelaskan ape nk dibuat dengan yuran sebanyak tu???
nak wat trip ke???
hehehe...
silakan...

Yuran Persatuan - Rm5.00
Yuran Sukan & Rekreasi - RM5.00
Yuran Khidmat Masyarakat - Rm10.00
Yuran Builder Nite - RM30.00

Total = Rm50.00 Tunai



Shocked Shocked



Last edited by Uncle on Mon Jul 21, 2008 11:28 pm; edited 1 time in total


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

2Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 12, 2008 5:52 pm

xaxian

xaxian
Moderator
Moderator
tuh ar...
biler suruh datang ko x nak datang...
kerja tidur kat umah...
macam2 alasan ko bg tau...pasal x nak datang...
nih biler dah disuruh bayar..
manyak bunyi plak...
nih boleh mendatangkan kemarahan nih... Yuran Persatuan Bangunan!!! 669876
Yuran Persatuan Bangunan!!! 724560 Yuran Persatuan Bangunan!!! 964214


_________________
Top Man in Te House,,,,
View user profile

3Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sat Jul 12, 2008 6:47 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
mane de aku tido kat rumah..
aku bereskan hal weh...
banyak tu woo..rm50..
sape tak bising..
sebelum ni 30 je kan..
ini naik lagi ke..
apsal lak nak naik ni...takkan sebab minyak naik kot...



Yuran Persatuan Bangunan!!! 177974


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

4Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Sun Jul 13, 2008 2:53 am

kenapa rm 50?

View user profile

5Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Mon Jul 14, 2008 7:37 pm

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
dah dia suh bayar rm50..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

6Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Mon Jul 14, 2008 8:30 pm

sume pelajar bangunan MESTI jadi ahli persatuan ker??

View user profile

7Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Tue Jul 15, 2008 12:21 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
tak dtg bile? Jumaat ke? Aktiviti same je kan, jez ade gi umah org2 tua jek, tu je tambahan rasenye.. Camping pun die kate bukan sume.. Kalo ade 2, 3 trip yg balik ari baru la bbaloi rm50.. Sile la bg sebab yg kukuh utk yuran tu, bukan nak gado, tapi nak diskus je, hehehe..

View user profile

8Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Tue Jul 15, 2008 11:35 pm

concrete


Newbie
Newbie
rilex2
jgn marah2..bile kite dah jd student ap226 scr automatic nye kite dah jd ahli persatuan..so, pasal yuran 2..kena la byr..ala..bukan byk sgt pun..setakat rm50..x kan x leh kot..shoping mahal2 blh, ade setengah 2, topup evry 2 days blh lak..ni rm50 1 sem..x kan x leh..persatuan kos lain x de problem pun..asal persatuan ni x mcm persatuan2 lain..tgk actvt diorg, gempak je..sbb diorg byr duit..x merungut...kalau kite mcm 2 kan best..bru blh maju persatuan kte ni..

View user profile

9Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 12:07 am

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
yeke? ade lagi ke psatuan course lain yg kene pakse byr yuran rm50 satu semester? serius aku tak tau, hehehe..

View user profile

10Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 1:43 am

BlackRed99 wrote:yeke? ade lagi ke psatuan course lain yg kene pakse byr yuran rm50 satu semester? serius aku tak tau, hehehe..

haha..seriusheet juga sy xtau..
haha

View user profile

11Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 1:52 am

concrete wrote:rilex2
jgn marah2..bile kite dah jd student ap226 scr automatic nye kite dah jd ahli persatuan..so, pasal yuran 2..kena la byr..ala..bukan byk sgt pun..setakat rm50..x kan x leh kot..shoping mahal2 blh, ade setengah 2, topup evry 2 days blh lak..ni rm50 1 sem..x kan x leh..persatuan kos lain x de problem pun..asal persatuan ni x mcm persatuan2 lain..tgk actvt diorg, gempak je..sbb diorg byr duit..x merungut...kalau kite mcm 2 kan best..bru blh maju persatuan kte ni..

dlm klausa mana mengatakan yg kita jadi pelajar 226 akan jadi ahli persatuan secara otomatik?
persatuan yg bertauliah n 'Chartered' pun xde undang2 mcm ni..
mcm paksa rela..
den bila soh byr n dtg xtvt n org xmo dtg..nak salahkan pelajar balik..
sy pun sbenanye xbrape nak phm situasi yg menonjolkan kelemahan jati diri di kalangan pelajar bangunan nih..

dan bg stengah org, topup rm50 dan shopping rm50 mcm "its nothing"..
tp klu utk kepentingan bersama(cth:Persatuan dsbnya),'its A thing!'

kos lain xde problem mcm persatuan nih?
nak tau sbb apa?
dr pemerhatian sy, semester lepas..
dalam mesyuarat persatuan n salah seorang dr AJK persatuan telah membangkitkan sifat 'kekitaan'
dia ada nyatakan psl 'budak perak' n 'budak shah alam'
sy xtau apa motif dia wujudkan persoalan itu dikalangan AJK, tapi apa yg sy tau,
waktu n ketika itu, sebilangan AJK sendiri merasa tidak senang..
bg sy, kenapa perlu bangkitkan perkara2 ni?
apa yg penting, pd pandangan sy, yg perlu janakan sekrang ni, mcmana nak bangkitkan kembali persatuan ni yg dulunya sgt gah di kalangan persatuan lain di FSPU..?
betul x?
the moral of story 2 dis: 'Bersatu kita teguh, Bercerai kita roboh".
dan kesimpulannya (dr peristiwa dlm mesyuarat itu) persatuan kita amatlah rapuh..

View user profile

12Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 9:59 am

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
aku bsetuju dan ada yg aku tak setuju juga dgn pandangan cik kita diatas..tidak kira la di claus mana2 pun..tanam laa sifat bersatu antara kita,kita sepatutnya cuba untuk membina nama BUILDING itu sendiri,susah sgt ka untuk jadi ahli persatuan?sama seperti sesuatu barang milik kita,bila dah jadi mlik kita,secara "otomatikaly" kita akan menjaga barang tersebut,sama juga seperti cth bf..bila dah jadi bf and sayang..kita bila dah jadi pelajar 226,secara hukum alam laa juga patut sayangi ap226,bagaimana caranya?? ya dgn menjaga nama baik??bagaimana caranya nak jaga nama baik??salah satu cara nya dgn mewujudkan persatuan dbwn nama PERSATUAN BANGUNAN..disitu pelajar2 dapat mharumkan dan membina nama AP226 itu sendiri..kerana kita sebagai mahasiswa maha siswi itu sendiri tahu,cuma persatuan laa antara satu cara yg paling mudah dan umum untuk membuat sebarang activity..pelajar2 building kebanyakkannya seperti moral down,ada juga segelintir yg seakan2 sindrom down..kemana perginya perkataan "bersatu itu" sebaliknya asyik nak buat hal sendiri,sifat pernegerian..perak join perak,shah alam join shah alam..aku neh lagi laa budak dari civil..jauh beza building dgn civil..bersatu, unite itu langgsung tidak wujud dalam diri kita..buat sukaneka pun ade laa beberape kerat je yg pegi..buat malu jaa..nak bayar rm50 bukan main lagi membentangkan usul..kalau ayah dia ahli YB confirm dah dibentangkan di parlimen..bukanla aku hendak myatakan rm50 itu nilainya kecil..kalau beli gula2 berapa ribu biji bleh dapatkan..ttapi itu adalah kebaikan BUILDING dan kita sendiri..cuba utk menaikkan nama BUILDING itu sendiri..course kita ni bukan laa segempak MECHANICAL,ELECTRICAL,CIVIL yg sememangnya terkenal dikalangan pelajar2 UiTM..ada segelintir perlajar UiTM sendiri tidak tahu akan kewujudan AP226 di Uitm.. SAlah satu cara plg mudah dan umum nak bagi naek name AP226 ialah dgn persatuan..mmg byk cara lain,tapi ini paling umum.. bkn semua bdk building dpt 4.00 setiap final,dapat dekan setiap sem..kalau mcm tuh xpayah masuk persatuan, secara automaticnya AP226 akan tkenal sbb studentnya "adi putra" belaka..dgn persatuan,yang pandai boleh masuk..yg kurang [andai pun bole masuk untuk BUILDING itu sendiri..berjuangla demi bangsa,agama dan negara..

tiada moral disebalik kisah ini..cerita ini adalah rekaan semata2..tiada kaitan antara yg hidup mahu pun yg mati,jika terdapat persamaan.ianya adalah kebetulan..

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

13Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 12:23 pm

rm 50 tu cm x worth it la..bukn pe..dah kate persatuan..byk care len g utk cari dt..kos2 len x ler byr cm2..leh je cri sponsor..cume yg berjwatn n dh diamanhkan kne la berkerja kuat sket...tp bukn ape la...kalu sume org dlm persatuan tu bes2 belaka mesti xsush nk ajak budk2 ap226 join sume actvity...semangat assabiah tu masih g tgi dikalangan ahli2 persatuan...memg la dimulut kate laen..but action speak more louder than word... Yuran Persatuan Bangunan!!! 19288 Yuran Persatuan Bangunan!!! 244959

View user profile

14Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 1:15 pm

apip_gaban

apip_gaban
Senior Member
Senior Member
bak kate datuk shabery chiek.."cakap senang" Laughing

View user profile http://separanormal.blogspot.com/

15Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 7:03 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
AcousticMeetConcrete wrote:sume pelajar bangunan MESTI jadi ahli persatuan ker??

mesti ler wajib tu...
kalao tak jadi..
bukan budak building ler..


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

16Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 7:51 pm

Bobbey_gunso

Bobbey_gunso
Senior Member
Senior Member
sebenarnnye aku tak datang pon kick off, tapi aku tau gak serba serbi ape yang berlaku... maleh nak datang sebab dah tau ape akan jadi dalam dewan tuw.. tapi tkejut gak aku tgk persatuan mtk sampai 50 rggt.. diworang patut lar buat aktiviti yang lebih menarik kalau nak mtk duit byk2..yang jadi ajk persatuan kena la wat keje lebey..jgn tdo je cam pak lah..hahaha.. lol!

View user profile

17Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 8:48 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
em.. mmg la kan, kite rase tpakse nak kuarkan duit utk benda yg kite tak suke buat or tpakse buat.. kang da keje, kene bayar cukai lak kan, org mane suke.. ni sume sbb tpakse.. bile da byr, tpakse lak gi..

aku sbenarnye tak pelik sgt dgn smangat 'keperakan' dgn 'ke-shahalam-an' ni, sbb aku pun same, bukan dari course building, kat mane2 fakulti pun ade smangat 'kecawanganan' ni, so bende ni takde effect pun kat aku.. of course la kalo kite wat keje or wat committee kite nak wat keje dgn org yg kite kenal kan, mestila kite amek geng2 kite gak, for me, this is not an issue..

ok la kan, rm50, at least explain la sket rm50 ni utk ape kan.. rm30 utk builders nite ni berbaloi kalo dpt tshirt mcm ade course tu, dorg siap wat bbq lagi, acara dari pg sampai mlm lak tu (dorg cite la, bukan aku wat cite).. ni tibe2 je rm50 kan, adui, sakit gak la kan.. serius ramai yg bayar ni muke ketat jek nak hulur duit kat klas rep..

mari kite menambah komen utk ksejahteraan kite bsame..

View user profile

18Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 10:10 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
well rm50...yuran yang dimintak agak tinggi..
sepatutnyer ajk or YDP sendiri explain dulu ape gune rm50 tu..
just untuk yuran je ke..or siap dengan duit utk aktiviti2 ke..
untuk baju ke...jgnlah berdiam diri je....dengan duit ptptn yg tak masuk lg ni...
plus kos hidup yg semakin meningkat...mmg sakit woo...
so sape2 tu yg jadi ajk persatuan bangunan...
sila lah bgtau kat sini ape gune rm50 tu....


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

19Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 10:13 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
Uncle wrote:well rm50...yuran yang dimintak agak tinggi..
sepatutnyer ajk or YDP sendiri explain dulu ape gune rm50 tu..
just untuk yuran je ke..or siap dengan duit utk aktiviti2 ke..
untuk baju ke...jgnlah berdiam diri je....dengan duit ptptn yg tak masuk lg ni...
plus kos hidup yg semakin meningkat...mmg sakit woo...
so sape2 tu yg jadi ajk persatuan bangunan...
sila lah bgtau kat sini ape gune rm50 tu....

oo, ko part1 hek.. btol2, sape kat ajk sile la bsuara utk meredakan ketegangan rm50 ni, tgn menggigil nak kuar duit dari wallet ni, hehehe..

View user profile

20Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 10:53 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
haah..
masih setahun jagung lagi...
hehehe..
betul2 mane si ajk2 ni..
jgn berdiam diri....


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

21Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 10:54 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
takpe, kang batch korang jd ajk, pandai2 la yek, jgn tak dgr komen2 org bawahan lak, hehehe..

View user profile

22Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 10:59 pm

yottza wrote:rm 50 tu cm x worth it la..bukn pe..dah kate persatuan..byk care len g utk cari dt..kos2 len x ler byr cm2..leh je cri sponsor..cume yg berjwatn n dh diamanhkan kne la berkerja kuat sket...tp bukn ape la...kalu sume org dlm persatuan tu bes2 belaka mesti xsush nk ajak budk2 ap226 join sume actvity...semangat assabiah tu masih g tgi dikalangan ahli2 persatuan...memg la dimulut kate laen..but action speak more louder than word... Yuran Persatuan Bangunan!!! 19288 Yuran Persatuan Bangunan!!! 244959

betul tu..
patutnya, persatuan xperlu mintak duit byk2..
nak tau nape persatuan lain ble gemapkz2??
sbb diorg terror mintak sponsor..
tak caya, gi la tye..

View user profile

23Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 11:02 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
AcousticMeetConcrete wrote:
yottza wrote:rm 50 tu cm x worth it la..bukn pe..dah kate persatuan..byk care len g utk cari dt..kos2 len x ler byr cm2..leh je cri sponsor..cume yg berjwatn n dh diamanhkan kne la berkerja kuat sket...tp bukn ape la...kalu sume org dlm persatuan tu bes2 belaka mesti xsush nk ajak budk2 ap226 join sume actvity...semangat assabiah tu masih g tgi dikalangan ahli2 persatuan...memg la dimulut kate laen..but action speak more louder than word... Yuran Persatuan Bangunan!!! 19288 Yuran Persatuan Bangunan!!! 244959

betul tu..
patutnya, persatuan xperlu mintak duit byk2..
nak tau nape persatuan lain ble gemapkz2??
sbb diorg terror mintak sponsor..
tak caya, gi la tye..

haah la, sponsor, btol gak kate ko ni..

View user profile

24Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 11:05 pm

Uncle

Uncle
Senior Member
Senior Member
well...mmg la dieorang mungkin dapt sponsor..
tapi kite ni pun nk mintak sponsor dari sape???
dari syarikat construction yg besar tu..
tapi dieorang nk bagi ke kat persatuan kite ni...
isk2...


_________________
My Gear
Nikon D90, Nikon 18 - 105mm VR, Nikon SB-600

http://eragarage.blogspot.com/
View user profile

25Good Re: Yuran Persatuan Bangunan!!! on Wed Jul 16, 2008 11:08 pm

BuildeR99

BuildeR99
Elite Member
Elite Member
tak smestinye syarikat construction kot.. tak cube tak tau kan, hehehe.. keje AJK sume ni, kite cadangkan je, hehehe.. Very Happy

View user profile

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 9]

Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum